Succes moet je niet
willen verhinderen.

Zelfbewust de prijs verkopen

Hoe verkoopt u zelfbewust de prijs? Wat kunt u doen om de prijs als vanzelfsprekend te maken? Hoe krijgt u de prijsverhoging geaccepeerd?

De meeste ondernemers, verkopers, adviseurs, lijden er onder: Prijsangst. Op een gegeven moment moet u de klant de prijs noemen. En u weet uit ervaring dat de klant gaat reageren: poeh, zozo, dat kan zeker wel voor minder. Of u moet de klant vertellen dat u meer geld vraagt als voorheen; uw product of dienst in prijs verhoogd is. U weet dat de klant hem er bij gaat halen: de concurrent. Gelukkig zijn klanten zijn net echte mensen. Dat maakt de omgang met klanten verwarrend eenvoudig.

Klaas Meekma helpt u waardevol voor uw klant en voor u zelf te blijven. Voorkom dat u zich gedwongen voelt tegen een lagere prijs te verkopen dan u eigenlijk wilde.
De mogelijkheden:  (1) het in-company seminar of (2) een individuele online-workshop

(1)  SEMINAR
Tijdens het in-company seminar “Zelfbewust de prijs verkopen” leert u hoe u vol zelfvertrouwen uw prijs verkoopt. Want het beste resultaat van een prijsonderhandeling wordt behaald als u geen onderhandeling hoeft te voeren.
Het in-company seminar is bedoeld voor verkoopteams (buitendienst/binnendienst), account managers, verkoopleiders en ook adviseurs, consultants.
De inhoud van het seminar wordt samengesteld op basis van uw specifieke ondernemingssituatie en doelstellingen.
Het seminar daagt u uit om uw eigen ondernemingsstrategie en uw klantrelaties te reflecteren, uw huidige prijsstrategie te overdenken, en uw verkoop en onderhandelingstactiek en -vaardigheden te verbeteren. Uiteindelijk zult u met betere prijzen een beter resultaat behalen.

Inhoud
Het eerste deel van het seminar gaat over de weg naar betere prijzen. Waarom betere prijzen tot meer verkopen leiden. Welke uitwerking hebben betere prijzen op uw resultaat en waarom een hogere prijs vooral ook voor uw klant positief is. Een hogere prijs of een prijsverhoging is eigenlijk nog zo gek niet.
Het fenomeen prijsdruk komt ook aan bod. Waardoor ontstaat prijsdruk en is prijsdruk wel altijd echte prijsdruk. Welke rol speelt u zelf, uw gedrag en uw overtuigingen in het geheel oftewel wat overtuigt klanten echt.

Het tweede deel gaat over het prijsgesprek. “Het beste prijsgesprek voert diegene die het lukt het te vermijden.” Aan bod komen de belangrijkste basisregels voor uw persoonlijk onderhandelingssucces. Hoe kunt u de prijswaarneming beïnvloeden? Hoe werkt uw persoonlijke instelling door op uw onderhandelingen? Hoe gaat u om met bezwaren en tegenwerpingen en verzekert u zich van een optimaal resultaat. Kortom, welke elementaire vaardigheden beïnvloeden het verloop en het resultaat van de onderhandelingen.

Methodiek
Het seminar is grotendeels interactief, met eigen en groepspresentaties, discussies, het delen van praktijkvoorbeelden en ervaringen en oefeningen met feedback. Doordat de inhoud direct aan de situatie van uw onderneming gerelateerd is, zullen de deelnemers het geleerde direct in de praktijk kunnen brengen.
Het seminar is gegarandeerd PowerPoint vrij.
Het optimale aantal deelnemers ligt bij ongeveer 12 personen. De deelnemers kunnen dan intensief participeren en er kan ruimschoots aandacht geschonken worden aan de (eigen) praktijksituatie.

Voor meer informatie en/of boekingen, neem contact op via +31 6 2279 6617 of per e-mail.

(2)  ONLINE-WORKSHOP
"Verkoop de prijs, geef geen korting"

Geef geen korting? Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. De klant dreigt met een order, u hoeft alleen maar hem een klein beetje met de prijs tegemoet te komen. Met gepaste tegenzin stemt u in. Hoe vaak overkomt u dat?
Toch is een hoge(re) prijs zo gek nog niet. Voorkom dat u zich gedwongen voelt tegen een lagere prijs te verkopen dan u eigenlijk wilde.

Voor wie
Deze online workshop is bedoeld voor verkopers (account managers, commerciële (buitendienst) medewerkers), voor zelfstandig ondernemers en ZZP-ers.

De aanpak
De workshop is een individuele maatwerksessie. De aanpak is zeer praktisch. U, uw situatie, uw ervaringen en uw organisatie staan centraal. De inhoud wordt gebaseerd op uw persoonlijke wensen en uw bedrijfsdoelstellingen.

Basisonderwerpen

 -  Waarom vinden we de prijs en prijsonderhandeling vaak zo lastig?
 -  Waarom is een hoge(re) prijs goed voor u en ook voor uw klant?
 -  Strategieën voor betere resultaten, hoe realiseert u betere prijzen?
 -  Hoe beïnvloedt u de prijswaarneming?
 -  Hoe beïnvloedt u de onderhandeling? Onderhandelen is geen kunst(je).
 -  Van offerte tot het omgaan met “dirty tricks” bij de prijsonderhandeling.

Resultaat
Na deze workshop bent u in staat om met meer zelfvertrouwen uw klant uw prijs te verkopen.

Na afloop
Na de workshop ontvangt u twee opvolgingssessies, waarin we op basis van uw opgedane ervaringen het geleerde verder aanscherpen.

Uw workshop

 -  Vorm:    Online workshop 
 -  Duur:     Intakegesprek (ca. ½ uur)
                   Workshop        (ca. 1 ½ uur)
                   Opvolging        (2x ca. ½ uur)
 -  Locatie: Online              (Zoom, Teams, Skype)

Tijden.
Op afspraak.
De workshop wordt meestal op werkdagen gegeven. Eventueel is deze workshop ook ’s avonds en/of in het weekend mogelijk.

Investering
Uw investering voor deze individuele workshop bedraagt € 495, -- (excl. BTW)

Voor meer informatie en/of boekingen, neem contact op via +31 6 2279 6617 of per e-mail.

 

“Een hogere prijs is zo gek nog niet. Hogere prijzen spreken namelijk voor zich.
Is uw prijs lager, dan moet u vaak uitleggen waarom.”

Recente blogs


 
 
social-twitter   social-twitter

Contact gegevens

  • Adres: Baakhoven 1a
                  6114 RJ  Susteren
  • Tel:       046 449 7346
  • GSM:    06 2279 6617
  • Email:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
imonkeys seo webdesign li